lørdag den 27. december 2014

Temperaturen stiger



Vi skal begrænse CO2 udledningen nu, fordi den globale gennemsnitstemperatur stiger hastigt og giver store ændringer i naturen, og fordi der er grænser for, hvor hurtigt vi kan tilpasse os.


I dag er den globale gennemsnitstemperatur steget 0,85 grader i forhold til før industriel niveau. Hvis vi stopper al udledning af CO2 i dag, så vil gennemsnitstemperaturen stige yderligere 0,6 grader.


At den globale gennemsnitstemperatur fortsat vil stige, selv hvis vi stopper al udledning i dag, skyldes, at det tager årtier for klimaet at stabilisere sig. Havtemperaturen vil også stige, og det vil tage ca. 40 år at opnå ligevægt, en ligevægt der vil ligge 0,6 grader højere end i dag.


Temperaturstigningen vil give alvorlige konsekvenser, indlandsisen smelter, havet stiger, ørkener breder sig, leveområder forsvinder, dyrearter uddør.


Naturligvis er det ikke muligt at stoppe CO2 udledning fra den ene dag til den anden. FN’s klima panel har sat en grænse på 2 grader, hvis det skal være muligt at tilpasse os. En stigning på over 2 grader giver så alvorlige klimaændringer, at det vil være uoverskueligt, dyrt og måske umuligt for dyr og mennesker at tilpasse sig.

Derfor skal vi sætte ind på at begrænse CO2 udledningen nu.

Referencer:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar