fredag den 19. december 2014

Fællesskab og frihed

At leve er ikke nok. Solskin, frihed og en lille blomst må man ha’ “ - H.C. Andersen
Vi må skabe et både-og samfund, hvor det enkelte menneske både indgår i meningsfulde fællesskaber og har frihed til at realisere personlige mål, talenter og interesser.

For at blive et fuldt og helt menneske og leve et meningsfuldt liv, så har det enkelte menneske behov for at deltage i fællesskaber med meningsfulde relationer til andre mennesker. Men det enkelte menneske har også behov for i frihed at realisere sine egne personlige mål, evner og interesser.

Mennesker definerer sig i høj grad gennem de fællesskaber de indgår i. Det nærmeste fællesskab er familien, som den enkelte har et naturligt behov for at værne om og bidrage til. Udover familien deltager det enkelte også i et langt række andre meningsgivende fællesskaber i foreninger, lokalsamfund, nationalt og globalt.

Den enkelte definerer sig også gennem sine evner og interesser. Derfor har den enkelte et  behov for frit at kunne realisere sine mål og talenter, fagligt eller indenfor kunst eller sport. Derudover har den enkelte også behov for frihed til at følge sine interesser, f.eks. gennem rejser eller andre aktiviteter.

Det er derfor vigtigt at vi opbygger et både-og samfund, hvor det enkelte menneske kan blive et helt menneske gennem at udvikle sine mål og talenter og følge sine interesser samtidig med, at det enkelte menneske kan deltage i meningsfulde fællesskaber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar