mandag den 15. december 2014

Stop klimaændringer

Vi må stoppe klimaændringer forårsaget af store CO2 udledninger fordi klimaændringerne får indlandsisen og Nordpolen til at smelte, og fordi temperatur stigningerne ødelægger menneskers og dyrs leveområder.

Vi ser allerede i dag at indlandsisen smelter og at havniveauet stiger. Efterhånden som klimaændringerne øges vil indlandsisen smelte hurtigere og hurtigere, dette er et problem fordi stigende havniveauer vil medføre oversvømmelser af lavtliggende områder inklusiv byer som København og New York, desuden vil også ø’er  blive oversvømmet og  ø-riger som Kiribati og Seychellerne forsvinder fra land kortet.

Dyrs leveområder vil også blive ødelagt, mest udsat er isbjørnen, hvis isen forsvinder vil isbjørnen ikke kunne jage, da den typisk jager ved iskanten, uden is at jage fra vil isbjørnen ikke kunne skaffe mad nok til at overleve.

Også havtemperaturen stiger og får mange fiskearter til at trække nordpå. Hvis havtemperaturen bliver ved med at stige, så vil mange fiskearter ikke kunne finde nye leveområder og vil uddø. Dette vil ikke kun gå ud over fiskene, men vi også ødelægge fiskeriet og dermed mange menneskers eksistens grundlag.

Det er derfor altafgørende for vores fremtid, at udledning af CO2 begrænses kraftigt her og nu, ellers vil klimaforandringerne blive for store til at dyrene og menneskene kan nå at tilpasse sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar