søndag den 17. april 2016

Forstå din klimabenægter - 2


“Det er ikke den stærkeste art, der overlever, ej heller den mest intelligente. Det er den, der bedst tilpasser sig forandring.” - Charles Darwin
I min sidste blog skrev jeg at benægtelsen af menneskeskabte klimaforandringer er ideologisk. At man afviser klimaforandringer fordi en anerkendelse af menneskeskabte klimaforandringer vil kræve et opgør med selve den kapitalistiske ideologi, som mange på højrefløjen bekender sig til. Men der findes også en anden årsag til at benægte klimaændringer, måske en vigtigere årsag, selvom de er forbundne, den er også kapitalistisk.

Mange har store økonomiske interesser i kul og olie industrien. Derfor vil en anerkendelse af klimaforandringerne være direkte økonomisk skadeligt for disse virksomheder, det vil direkte ødelægge deres forretningsmodel.

Det bedste disse firmaer kan gøre er, at finde en ny forretningsmodel baseret på vedvarende energi. Brug overskuddet fra kul og olie til at investere i grøn energi. Som de f.eks. gør i Norge.

Istedet er der desværre nogle firmaer der istedet bruger penge på at sprede misinformation og støtte politikere mod, at de til gengæld sørger for at forhindre klimavenlig lovgivning. Det har man set i USA, hvor republikanere har forhindret Præsident Obama i at gennemføre klimalovgivning.

I evolutionen er det sådan, at hvis ikke man følger med udviklingen og tilpasser sig, så vil man forsvinde. Dette vil også blive skæbnen for Olie og Kul industrien. De må udvikle sig til en energiindustri med vægt på vedvarende energi. Hvis de holder fast i kul og olie, så vil de gå under. Det er evolutionens lov.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar