torsdag den 5. februar 2015

Slut på økonomisk vækst


Vores mål er ikke økonomisk vækst. Vores mål er at øge livskvaliteten. Midlet til at øge livskvalitet har i en lang periode været økonomisk vækst. Men nu er tiden kommet til at tage andre midler i brug.

Økonomisk vækst midlet duer ikke mere, fordi prisen for økonomisk vækst er alt for høj. Prisen er blandt andet et ødelagt klima. Både at have en kulstofbaseret økonomisk vækst og et stabil klima er ikke muligt. Vi er altså kommet til et punkt hvor vi må vælge mellem kulstofbaseret økonomisk vækst og en fremtid.

Hvis vi fortsætter med en stadigt stigende CO2 udledning som nu, så vil den globale gennemsnitstemperatur ifølge FN’s klima panel stige med 4 grader inden udgangen af dette århundrede. Dette vil have uoverskuelige konsekvenser og betyde enden på vores civilisation.

Kan vi få økonomisk vækst uden brug af kulstofbaseret energi? Det vil måske blive muligt engang i fremtiden, hvis man finder en billig og uendelig CO2 neutral energi kilde og finder adgang til uendelige ressourcer.  Men dette er ikke muligt i dag, derfor vil vi være nødt til at opgive økonomisk vækst og i stedet satse på at redde vores civilisation og finde andre måde til at øge livskvaliteten.
Referencer:
http://www.theguardian.com/sustainable-business/2015/jan/23/lets-face-it-we-have-to-make-the-choice-between-our-economy-and-our-future?CMP=share_btn_tw

Ingen kommentarer:

Send en kommentar