onsdag den 18. oktober 2017

100% økologi



Jeg ønsker en verden med rent drikkevand og med sunde, giftfri fødevarer. Jeg synes adgang til rent drikkevand og sunde, giftfri fødevarer må være ethvert menneskes ret og burde være en selvfølgelighed.
Men vi kan idag finde giftrester i fødevarer solgt i danske butikker. Giftstofferne findes primært i udenlandske fødevarer, men altså også i danske. Selvom niveauet af giftrester er lavt og under grænseværdierne, så kan det ikke udelukkes at selv små giftrester i fødevarer kan have betydning for folkesundheden.

Flere og flere steder bliver drikkevandsforsyningen forurenet af sprøjtegifte. Kvaliteten af det danske drikkevand har historisk været meget høj. Noget vi med rette kunne være stolte af. Sådan skal det også gerne være i fremtiden. Derfor skal vi, til at begynde med, stoppe brugen af sprøjtegifte i nærheden af drikkevandsboringer. På sigt skal vi helt holde op med at bruge sprøjtegifte.

I Alternativet går vi ind for omlægning til 100% økologisk produktion i landbruget inden år 2040. Det giver os 23 år til at lidt efter lidt at omlægge landbruget til økologisk produktion. Det burde være rigeligt med tid til at omlægge på fornuftig vis.

Som et første skridt for at fremme den grønne omstilling og sikre sunde fødevarer i offentlige køkkener, foreslår vi 100% økologiske fødevarer i offentlige institutioner i Sønderborg Kommune.

Vi vil også gerne opfordre forbrugerne til at købe økologiske fødevarer, for på den måde at fremme den grønne omstilling.

Det må være en rimelig forventning, at vi har rent drikkevand og at madvarer, som vi køber i butikkerne, er giftfri. Det kan vi sikre ved at omlægge til 100% økologisk produktion.

Referencer:
Giftrester i fødevarer

Forurening af drikkevand

Alternativet politiske program for miljømæssig bæredygtighed: