torsdag den 15. juni 2017

Den fjerde industrielle revolution

Resume af  "The Fourth Industrial Revolution is about empowering people, not the rise of the machines" fra World Economic Forum

Verden forandre sig. Den fjerde industrielle revolution er over os. Milliarder af mennesker og utallige maskiner er forbundet med hinanden. Ved hjælp af moderne teknologi, med hidtil uset processor kraft og massiv lagerkapacitet, indsamles data og udnyttes som aldrig før. Automatisering, selv-programmering, databehandling og kunstig intelligens er ikke længere science fiction, men virkelighed.

For mange mennesker er disse ændringer skræmmende. Men disse innovationer vil gøre industrien og verden stærkere og bedre. Belønningen er svimlende: øget levestandard, forbedret sikkerhed og stærkt øget menneskelig kapacitet.

For mennesker kræver det et tankegangsskifte. I fremtiden vil arbejde være meget anderledes end det vi kender. Men mennesker med kreativitet og iværksætterånd vil gribe denne fremtid.

I skak findes der computer programmer, der slår selv de største mestre. Men historien er mere nuanceret; Mennesker og computere spiller forskelligt, og har hver deres stærke og svage sider. Computere beregner lange varianter, kan gemme store mængder data og er upartiske i deres beslutninger. Mennesker kan derimod læse deres modstanders svagheder, vurdere komplekse mønstre og lave kreative og strategiske beslutninger. Selv skak-computerens programmører erkender, at den bedste skakspiller faktisk er et hold af både menneske og maskine.

Verden vil altid have brug for menneskelig opfindsomhed og menneskelige færdigheder. Software og teknologi har potentialet til at frigøre menneskets kreativitet og fantasi. Dette skifte vil gøre det muligt at træffe bedre beslutninger og løse vanskelige problemer. Med andre ord, når menneske og teknologi arbejder sammen, bliver arbejdet gjort hurtigere, med færre fejl og bedre resultater.


Vi har viden, talent og værktøjer til at løse nogle af verdens største problemer: klimaforandringer, forurening, sult og sygdom. Computere vil give os værktøjer til at løse disse problemer. Men computerne vil ikke levere opfindsomheden - det vil menneskene.

Reference: