onsdag den 3. juni 2015

Jorden brænder


"Vi kan ikke løse vores problemer med den samme tankegang, som vi brugte til at skabe dem." - Albert Einstein

Alternativet omtales af nogen som et følelses parti, et feel good parti. Andre taler om os som et hippie parti eller tilsvarende. Betragter os som useriøse. Hvad de ikke har forstået er, at Alternativet er meget seriøse og dødsens alvorlige. Bogstaveligt talt DØDSENS alvorlige. Det her handler bogstaveligt talt om liv eller død.

Vi kan se at noget er ravruskende galt, og nogen er nødt til at gøre noget nu, NU! Men de etablerede partier bliver bare ved med at gøre som de plejer med skyklapper på rettet mod vækst, vækst, vækst, penge, penge, penge. Og overser hvor alvorligt situationen er. Hvis vi fortsætter med skyklapper og vækst, vækst, vækst, så vil vores planet gå under i forurening og CO2, klimakatastrofen vil være uundgåelig.

De etablerede partier vil strømline og modernisere huset samtidig med at huset brænder. Det går ikke. Det første må være at slukke branden, og stoppe ulykken. Når branden er slukket, så kan vi begynde at se på hvordan vi kan udbedre skaderne og måske udvide huset. Men først må branden slukkes. CO2 udledningen må stoppes, klimakatastrofen må afværges. Derefter, og først derefter kan vi snakke om vækst.

Referencer:
http://finans.dk/live/okonomi/ECE7758166/Verdensanerkendt-%C3%B8konom-Vi-har-seks-m%C3%A5neder-til-at-redde-verden/?device=mobil&ctxref=ext