fredag den 23. januar 2015

Ubetinget Basisindkomst til alle

Vi skal indføre ubetinget basisindkomst for alle, fordi det vil give tryghed og værdighed for alle, og fordi det vil give en mere retfærdig samfund med frihed til alle.


Ubetinget basisindkomst (UBI) betyder at alle har ret til og er garanteret en minimumsindkomst uden modkrav.


UBI vil give frihed for alle til at leve deres liv som de vil. Man får kontrollen over sit eget liv og kan vælge at arbejde, tage deltidsjob, holde orlov, være iværksætter, arbejde freelance, skabe kunst eller hvad der nu er der driver en og hvad der nu er mest hensigtsmæssige i den givne livsstadie med familie og børn, uden at behøve at være bange for ikke at kunne få mad, tøj og kunne betale husleje.


UBI vil give værdighed, da UBI vil give det enkelte menneske kontrollen over eget liv tilbage, da den enkelte ikke vil være afhængig af den offentlige sagsbehandling og kontrol tyrani.


Socialt bedrageri vil ophøre, da alle har ret til basisindkomsten, og ordningen vil være langt mindre bureaukratisk end den nuværende, da myndighederne ikke skal bruge ressourcer på kontrol.

UBI er den naturlige videreudvikling af velfærdsstaten fra en stat der leverer velfærdsydelser til en stat der giver borgerne frihed, tryghed og fællesskab såvel som mulighed for at forfølge sine drømme.

Referencer:


torsdag den 1. januar 2015

Mere økonomisk lighed giver tryghed og sammenhængskraft - og vækst!

Vi skal have større økonomisk lighed i samfundet, fordi økonomisk lighed er godt for tillid, tryghed og sammenhængskraft og giver et mere retfærdigt samfund.


Det danske samfund er generelt præget af stor lighed og stor tillid mellem befolkningen. Lighed og tillid hænger sammen. Hvis ligheden i samfundet falder, så vil tilliden mellem befolkningen også falde.Tillid er godt for samarbejde og for vækst.OECD går også ind for at mindske uligheden. Ifølge OECD har ulighed generelt "en negativ og statistisk signifikant" effekt på væksten.


Større ulighed vil give en følelse af uretfærdighed, og tilliden mellem højindkomstgruppen og lavindkomstgruppen vil forsvinde. Lavindkomstgruppen vil se højindkomstgruppen som fidusmagere, der har opnået rigdom ved at udbytte de svage, og højindkomstgruppen vil se de fattige som tyveknægte og røvere, der vil stjæle deres rigdom. Tilliden er væk, utrygheden breder sig, fællesskabsfølelsen og sammenhængskraften i samfundet forsvinder.

Det er en myte, at øget vækst, dvs. en større samfundskage, vil give de fattige en større stykke kage. Hvis uligheden i samfundet vokser mere end den økonomiske vækst, så vil fattige få et mindre stykke kage, selvom den samlede kage er større. Der skal derfor gøres en aktiv indsats for at sikre at de laveste indkomstgrupper får en fair andel af kagen.

Referencer: